23 – 25 юни 2023 година

Парк, Летище – София, Терминал 2.

За втора поредна година екипът ни от запалени автомобилисти и оторизирани търговци на примиум возила организира Sofia Festival of Speed – събитието, което събира историята, спортнияя лукс и скоростта на автомобилния свят на едно място. За всички любители на реномирани автомобилни брандове, с гориво в кръвта и страст към скоростта, Фестивалът ни е точното място.

В програмата за 2023 г. е включена статична експозиция на последни модели автомобили от sport luxury сегмента. Колегите ни от автомобилния клуб “Авангард” са приготвили десет автомобила, обединени от темата „големи калници“. Освен това за всички фенове ще изложим автомобили от запаса на НСО. Поканили сме шесткратния шампион на България в серия „ТУРИНГ“ от националния шампионат на затворен маршрут Иван Влъчков, който ще представи своя SIN Car R1 GT4. Изложба на рали автомобили също е включена в програмата.

Щом е фестивал забавлението трябва да е гарантирано. Затова сме поканили Red Zone VR Racing, които да ни пренесат в своята виртуална реалнос и Kinetik Automotive, които ще покажат прототип на свой електрически автомобил и различни картове. Убедени, че любовта към шофирането и отговорността на пътя се възпитават от ранна детска възраст, за най-малките сме планирали Академия по безопасно шофиране и кът за игра.

Тази година мащабът на Sofia Festival of Speed значително се разраства, като взехме решението да обединим сили с първото по рода си благотворително мото-автомобилно шоу в България – „Sofia Moto Fest”. Организира се от Софийските мото клубове чрез Сдружение „София МС 22“. Преминава под знака на каузата за популяризиране на Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите – „Да! За живот!“ и е под патронажа на Президента на Република България.