Историята, спортният лукс и скоростта на автомобилния свят на едно място.

Кои сме ние?

Млад екип, който е обединен от страстта си към автомобилите и усещанията, които те създават. Емоциите на четири колела, душата и ревът на двигателите са движещата сила зад усилията ни. Вярваме, като представители на различни брандове и виждайки всеки ден нашите детски копнежи, можем да пренесем вълнението и усещането на повече хора и те да успеят да се доближат до модели – еманация на множество детски мечти. Екипът ни е уверен, че с правилните партньори Sofia Festival of Speed може да се превърне в събирателна сила за автомобилни фенове от целия балкански полуостров.

Как се роди идеята и откъде идва наименованието Sofia Festival Of Speed?

Всеки автомобилен фен знае за величествения фестивал на скоростта Goodwood, който се провежда ежегодно на територията на Goodwood House, Западен Съсекс, Англия, в края на юни или началото на юли, с участието на исторически моторни състезателни автомобили. Събитието е класифицирано като „изкачване на хълм“ и на посетителите се предоставя близък достъп до тази част от пистата. И така.. се запитахме защо някой ден град София, намиращ се в полите на планина Витоша, да няма подобен фестивал – фестивал на скоростта София. Благодарение на страстта ни към автомобилизма и усилията ни да дадем всичко възможно това да бъде факт, през 2022 година организирахме първия по рода си фестивал в България, в рамките на експозиция, за да може всеки от вас да успее да се докосне и запознае с реномирани автомобилни марки и модели, които със сигурност ще разбудят всяко сърце с гориво в кръвта.

Нашата цел

Сигурни сме, че Sofia Festival of Speed може да се превърне в сцена на множество незабравими спомени за всеки посетил събитието. Желанието за неспиращо развитие и увеличаване на възможностите за всеки голям и малък любител на високите скорости и адреналина да видят невероятни автомобили и превозни средства, които не биха имали възможност да видят така свободно по пътищата. Да оргазнизираме събитие, което може да покаже частици от историята редом до най-съвременните инженерни постижения от различно естество.